Bengal Tilkisi - Hayvanlar Ailesi | DersinÖzü

Bengal Tilkisi

DersinÖzü
Kasım 16, 2017

Bengal Tilkisi

Bengal tilkisi, köpekgiller (Canidae) ailesine ait bir tilki türüdür. Himalaya dağ etekleri, Hindistan’ın hemen hemen her bölgesinde, Güney Nepal, Güneydoğu Bangladeş ve Pakistan’ın doğusu boyunca geniş bir coğrafyada yaşamını sürdürür. Aynı zamanda Hindistan tilkisi olarak da bilinmektedir.

Fiziksel Özellikleri

Bengal Tilkisi görünüş olarak küçük yapıdadır. Kulakları uzundur ve kahverengi siyahtır aynı zamanda siyah bir nokta vardır. Kuyruğu uzun, gür ve üst kısmı siyah çizgilidir. Sırt rengi oldukça renklidir ve genel olarak karın kısmına kadar grimsi renklidir. Ayakları kahverengimsi bir renktedir. Bu canlıların rengi yaşadığı iklim koşulları, mevsimler ve türlere göre farklılık göstermektedir. Boy uzunluğu 21 santimetre, kuyruk uzunluğu 25 santimetre olmaktadır. Ağırlığı ise ortalama 2.3 ile 4.1 kilogram arasındadır.

Dağılım ve Beslenme

Bu tilki türünün büyük çoğunluğu Hindistan bölgesindedir. Fakat bu bölgede bulunan yağmur ormanları ve aşırı kurak bölgelerde bulunmaz. Yaşam alanı Himalaya ile İndus nehri etrafında sınırlanmıştır. Yaşadığı alanlar yarı açık otlak araziler ve maki ormanlarıdır. Bengal tilkisi hem etçil hem de otçul bir hayvan türüdür. Temel besin kaynağını kemirgenler, sürüngenler, yengeçler, termitler, böcek türleri, küçük kuşlar ve meyve çeşitleri oluşturur.

Davranış ve Korunma

Bengal tilkisi genellikle alaca karanlıkta avlanır. Sıcak gün ortasında yer altına kazdıkları oyuklarda ve ya çalılıkların altında saklanırlar. Kazdıkları oyuklar oldukça karışıktır bir çok katlı odası ve kaçmak için yollar vardır. Bazen güneşin doğuşu ve güneşin batışında güneşlenirler. Ortalama yetişkin bir birey 6 ile 8 yıl kadar yaşamaktadır. Bu canlının çok çeşitli iletim yöntemleri vardır. Bunlardan en yaygını ağlayarak iletişim kurmasıdır. Hırıldama, ciyaklama, hafif yakınma ve havlama diğer iletişim biçimidir. Diğer türlerde görülen işeyerek ve ya dışkı şeklindeki iz bırakma yöntemleri bu canlıda yoktur. Çiftleşme sezonu sonbahar mevsiminde (Ekim ile Kasım aylarında) olmaktadır. Dişi 50 ile 60 gün kadar hamilelik süreci geçirir ve 2 ile 4 arasında yavru dünyaya getirir. Çift yavrularını birlikte büyütürler. Yavrular 3 ile 4 ay sonra sütten kesilerek bulundukları yuvadan dışarı çıkarlar. İlk aylarda yavru ölümleri oldukça yüksektir.

KPSS LISANS
22 Temmuz 2018

Üye OlŞifremi Unuttum