Kara Sırtlı Çakal - Hayvanlar Alemi | DersinÖzü

Kara Sırtlı Çakal

DersinÖzü
Şubat 19, 2018

Kara Sırtlı Çakal, aynı zamanda gümüş sırtlı çakal olarak da bilinir. Afrika’nın savanların da yaşamını sürdüren bu çakal türü köpekgiller ailesine ait bir türdür. Kara sırtlı çakalın post rengi alt tarafta altın sarısı ile pas kırmızısı, üst bölgesi ise gri renklidir. Bu çakal türünün boy uzunluğu yaklaşık olarak 90 cm kuyruk uzunluğu ise 35 cm uzunluğunda olmaktadır. Bu canlının ağırlığı ise 10 kg gelmektedir. Kara sırtlı çakal yarı çöller ile stepler yaşam alanını oluşturur. Afrika da Tanzanya, Kenya, Somali, Etiyopya, Güney Afrika, Namibya, Botswana ile Zimbabwe ülkelerine uzanan geniş bir alanda yaşarlar. Kara sırtlı çakal aile grupları şeklinde yaşarlar. Bir erkek çakal sürüye liderlik eder, çiftleşir. Dişi kara sırtlı çakal gebelik döneminde sonra ortalama 4 yavru doğurur. Bu çakal türü hem etçil hem de otçul bir canlıdır. Kara sırtlı çakal genellikle böcek, fare, kertenkele, yumurta, meyve ile beslenmektedir.

KPSS LISANS
22 Temmuz 2018

Üye OlŞifremi Unuttum