Tembel Ayı - Hayvanlar Alemi | DersinÖzü

Tembel Ayı

DersinÖzü
Mart 5, 2018

Tembel ayı, hayvanlar aleminin ayıgiller (Ursidae) ailesine ait Sri Lanka ve Hindistan gibi ülkelerde ormanlık alanlarda yaşayan memeli bir ayı türüdür. Tembel ayı adı bu canlının yavaş hareket etmesinden almaktadır. Ayrıca bu canlı çok iyi göremez ve duyamazlar fakat iyi bir şekilde koku alabilirler. Bilimsel adı ise Melursus ursinus’dur. 

Tembel ayının ortalama uzunluğu 1,4 metre ile 1,9 metre, kuyruğu 10 santimetre, ağırlığı ise ortalama 55 ile 124 kilogram arasındadır. Bu ayı türünün postu siyah renklidir. Tembel ayı genellikle geceleri avlanır ve böcek türleri ile beslenir. Bu ayı türünün ayak tırnakları uzun ve kıvrık biçimindedir bu özellik sayesinde arı ve ya termit yuvalarını iyi bir şekilde parçalarlar. Ayrıca böcek gibi canlıların yanı sıra meyve, bal, tohum, küçük omurgalılar ile beslenir. Dişi tembel ayı yedi ay boyunca gebelik dönemi geçirir ve 1 ile 3 arasında yavru doğurur. Yavru tembel ayılar 1 ile 3 yıl kadar annelerinin yanında kalırlar.

KPSS LISANS
22 Temmuz 2018

Üye OlŞifremi Unuttum